Reorganizace jako způsob řešení úpadku firmy - Ulrychová, Petra (2016)
Cílem diplomové práce je základní vymezení reorganizace jako jednoho ze způsobů řešení úpadku firmy v České republice dle zákona č. 182/2006 Sb., o úpadku a způsobech jeho řešení, který nabyl účinnosti dne 1. ledna 2008. Teoretická i praktická část práce je strukturována do základních tematických a logicky provázaných celků, které čtenáři poskytují ucelený popis a zdroj informací týkající se charakteristiky základních pojmů, popisu insolvenčního řízení, vymezení reorganizace, sestavování a provádění reorganizačního plánu a aplikace reorganizace na společnost Pilsen Steel s.r.o. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Pro splnění cíle je využito deskriptivní a analytické metody.