Boj daňové správy proti daňovým únikům – přehled transakcí se spojenými osobami - Hospodka, Jan; Francírek, František; Finardi, Savina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Téma diplomové práce jsou převodní ceny, jejich význam v mezinárodním obchodě a snaha o jejich regulaci ze strany mezinárodních organizací i české daňové správy se specifickým důrazem na novou přílohu k daňovému přiznání k dani z příjmů právnických osob, tzv. Přehledu transakcí se spojenými osobami. Ve své teoretické části se práce věnuje funkci a významu převodních cen v mezinárodním obchodě a současnému vývoji v oblasti přístupu k převodním cenám v rámci mezinárodní i české legislativy. Ve své praktické části je práce zaměřena na analýzu informačního přínosu Přehledu transakcí se spojenými osobami ve vazbě na finanční výkazy daňových subjektů a stanovení poměrových ukazatelů, které umožní daňové správě systematický sběr informací o vnitroskupinových transakcích a cílenější výběr kontrolovaných subjektů.
Vedoucí práce: František Francírek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses