Ocenenie spoločnosti Pivovar ZUBR a.s. - Vasilišin, Ľubomír; Brabenec, Tomáš; Pucci, Slavomír; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Cieľom tejto práce je stanoviť tržnú hodnotu pivovaru ZUBR a.s., k 1.1.2014. Hlavnou metódou pre odhadnutie tejto metódy je zvolená metóda diskontovaných peňažných príjmov pre veriteľov a vlastníkov, taktiež známa pod skratkou DCF entity. Prvé kapitoly sa venujú vykonaniu finančnej a strategickej analýzy podniku a jeho vybraných konkurentov. Po potvrdení pokračujúceho trvania podniku sú definované generátory hodnoty a vykonaný finančný plán podniku, ktorý slúži ako základný kameň pri ocenení pomocou výnosových metód. Výsledná hodnota podniku je doplnená ocenením pomocou účtovnej hodnoty a ocenením pomocou multiplikátorov. Záverečná kapitola sa zaoberá odloženou daňou a jej možným využitím pri plánovaní prognózy podniku.
Vedoucí práce: Tomáš Brabenec
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses