Aplikovaná analytika center sdílených služeb - Budka, Marek (2016)
Bakalářská práce se zaměřuje na vývoj a provedení datové analýzy v prostředí centra sdílených služeb. Cílem práce je výběr analýzy ideální pro danou sféru a její následné provedení od surových dat až po následnou vizualizaci výsledků. Práce je rozdělena na dvě části, kde první část popisuje centra sdílených služeb, jejich rizika a přínosy, a proces datové analýzy, včetně popisu a příkladů vizualizací a datové kvality. V druhé části práce je zpracována již samotná analýza. Zvolili jsme analýzu kmenových dat dodavatelů. Provádíme anonymizaci ostrých surových dat pomocí softwaru IBM SPSS Modeler. Dokončujeme tento proces v Microsoft SQL Server Management Studiu, kde také pokračujeme s vývojem logiky pro analýzu a konečně sestavujeme výsledné dashboardy ve vizualizačním programu Tableau.