Čistý kód v jazyce C# - Holota, Lukáš (2016)
Tato práce se zabývá čistotou kódu v jazyce C# na platformě Microsoft .NET a bere si za cíl sloužit jako příručka pro vývojáře ukazující jak a proč měřit, udržovat a zlepšovat čistotu kódu v jazyce C#. Definuje základní pravidla pro vzhled čistého kódu a doporučení vedoucí k udržitelnosti čistoty kódu od pravidel pro formátování kódu, pojmenování používaných prvků, modelování tříd a jejich metod nebo psaní komentářů v kódu po zpracování výjimek. Druhá část práce se zabývá procesem doporučeními pro refaktorování a uvádí seznam pachů v kódu, které lze pokládat za indikátory nekvalitního kódu. Třetí část se pak zabývá výzvami, které přináší vývoj softwaru v týmu. Dále jsem v rámci této práce provedl průzkum za účelem zjištění stavu povědomí o čistém kódu mezi vývojáři. Jako důkaz smyslu údržby čistého kódu uvádím i ekonomický dopad této praktiky na náklady softwarového projektu.