Analýza činnosti železničních dopravců ve vybrané relaci - Vomlel, Tomáš (2016)
Tato diplomová práce se zabývá současným stavem na železniční relaci mezi Prahou a Ostravou. Mapuje zde legislativní podmínky, které musí být splněny pro přístup na dráhu. Další část je pak věnována jednotlivým dopravcům, množství a úrovní jejich služeb a jejich technickému vybavení. Poslední část je věnována cenám za použití dráhy v dané relaci pro jednotlivé dopravce a jejich následnému vyhodnocení.