Přechod společnosti Haspol, spol. s r.o. na informační systém SAP Business One - Hrbáčková, Eva (2016)
Předmětem bakalářské práce Přechod společnosti HASPOL, spol. s r.o. na informační systém SAP Business One je analýza procesu změn uskutečněných v rámci přechodu z dlouhodobě užívaného nedostačujícího systému na systém nový. Úvodní část práce je zaměřena na obecnou charakteristiku podnikových informačních systémů, a jakým způsob dochází k jejich změnám. Teoretická část práce je dále rozšířena o definici pojmu podnik, dnes již nahrazen obchodním závodem, a podnikový proces. Praktická část je věnována již konkrétní společnosti, kdy právě její postupný přechod bakalářská práce sleduje. Popis společnosti je rozšířen o charakteristiku původně využívaných systémů práce s podnikovými informacemi. V druhé polovině praktické části je popsán samotný přechod na systém SAP Business One a vývoj uvnitř společnosti po jeho oficiálním zavedení s odkazem na dotazníky vyplněné uživateli systému.