Zakladateľský finančný projekt podniku - Gaži, Tomáš (2016)
Cieľom tejto práce bolo založenie podniku, ktorý predáva špecializovaný športový tovar zameraný na extrémne športy a analýza vhodnosti prevádzkovania tohto podniku. Definovaním teoretických pojmov ako zakladateľský projekt, strategická analýza alebo podnikanie všeobecne si vytvoríme základňu poznatkov, ktoré boli využité v praktickej časti. Strategickou analýzou sme zhodnotili okolie podniku a vypracovaním zakladateľského projektu sme vytvorili predstavu o podnikateľských činnostiach a ich výsledkoch pre prvý a druhý rok činnosti. To sme doplnili optimistickým a pesimistickým odhadom a ukazovateľmi. V závere sme si zhrnuli kladné aj záporné stránky založenia podniku a osobný názor o jeho výhodnosti.