Propojení komerčního a sociálního sektoru jako moderní forma spolupráce - Borovičková, Radka (2016)
Tato práce se zaměřuje na spolupráci komerční firmy PwC ČR a sociálního podniku PwC Café. Na základě osobních rozhovorů se zástupci těchto firem jsou identifikovány a analyzovány principy vzájemné spolupráce. Součástí je zhodnocení spolupráce a předložení návrhů na její zlepšení a zefektivnění. Tímto příkladem spolupráce mezi zmíněnými společnostmi se mohou inspirovat jednotlivé komerční firmy i sociální podniky. Práce dále pomocí metody dotazníkového šetření identifikuje postoje komerčních firem působících na českém trhu ke společenské odpovědnosti organizací a jejich povědomí a zájem o spolupráci se sociálními podniky. Výsledky výzkumu také poukazují na to, na jaké typy firem a druhy činností je pro sociální podniky vhodnější se zaměřovat.