Propojení komerčního a sociálního sektoru jako moderní forma spolupráce - Borovičková, Radka; Pešek, Ondřej; Plášková, Alena, 1949-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2016)
Tato práce se zaměřuje na spolupráci komerční firmy PwC ČR a sociálního podniku PwC Café. Na základě osobních rozhovorů se zástupci těchto firem jsou identifikovány a analyzovány principy vzájemné spolupráce. Součástí je zhodnocení spolupráce a předložení návrhů na její zlepšení a zefektivnění. Tímto příkladem spolupráce mezi zmíněnými společnostmi se mohou inspirovat jednotlivé komerční firmy i sociální podniky. Práce dále pomocí metody dotazníkového šetření identifikuje postoje komerčních firem působících na českém trhu ke společenské odpovědnosti organizací a jejich povědomí a zájem o spolupráci se sociálními podniky. Výsledky výzkumu také poukazují na to, na jaké typy firem a druhy činností je pro sociální podniky vhodnější se zaměřovat.
Vedoucí práce: Ondřej Pešek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses