Motivace a stimulace generace Z - Václavková, Tereza; Stříteský, Marek; Bednář, Richard; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2016)
Bakalářská práce Motivace a stimulace generace Z se zaměřuje na současnou situaci na trhu práce, kde převažuje poptávka po určitých technických pozicích nad nabídkou pracovní síly, která disponuje potřebnou kvalifikací. Hlavním cílem této bakalářské práce je sestavení návrhů, které povedou ke zvýšení nabídky pracovních sil nabízející technickou kvalifikaci společnosti Rieter CZ s.r.o. První část bakalářské práce zahrnuje teoretické poznatky, které vycházejí z odborné literatury a jsou východiskem pro praktickou část. Práce se zaměřuje na definování pojmů motivace a stimulace, definici vybraných aspektů trhu práce a demografického vývoje, které mají vliv na vývoj lidského kapitálu. V druhé - praktické části je na základě hloubkového rozhovoru s vedoucím personálního oddělení společnosti Rieter CZ s.r.o. analyzována současná situace ve společnosti Rieter CZ s.r.o. Na základě analýz sekundárních zdrojů a hloubkových rozhovorů, kterých se účastní vedoucí personálního oddělení Rieter CZ s.r.o., ředitelka základní školy v Chocni a zaměstnanec Úřadu práce v Ústí nad Orlicí, jsou vymezeny faktory působící na výběr navazujícího studia a následného zaměstnání žáků základních škol. Dále je na základě dotazníkového šetření provedena analýza motivace generace Z. V závěrečné části práce jsou sestaveny návrhy pro společnost Rieter CZ s.r.o., vedoucí ke zvýšení nabídky pracovních sil nabízejí technickou kvalifikaci.
Vedoucí práce: Marek Stříteský
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses