Zhodnocení ekonomického vývoje a návrh strategie finančního řízení společnosti Metalurgie Rumburk s.r.o. - Zezulová, Svatava; Špička, Jindřich, 1981-; Havlová, Kristýna; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2016)
Cílem této bakalářské práce je vyhodnocení dosavadního finančního řízení podniku Metalurgie Rumburk s.r.o. a jeho výsledků od roku 2008 do roku 2014 za použití metod strategické a finanční analýzy, následná identifikace silných a slabých stránek tohoto finančního řízení a v neposlední řadě také formulace základní finanční strategie. Práce je rozdělena na dvě části. První je část teoretická, která popisuje teoretický základ a metody strategické a finanční analýzy a pojmů s nimi souvisejícími. Ve druhé, praktické, části práce jsou poznatky popsané v teoretické části v praxi aplikovány na zkoumaný podnik a vyhodnoceny jejich výsledky s důrazem na příčinné souvislosti vývoje. Nejpodstatnější zjištění všech použitých analýz jsou shrnuty v závěru práce, kde na jejich základě definuji silné a slabé stránky finančního řízení podniku. Finanční strategie je navržena takovým způsobem, aby využívala silných stránek podniku a aby eliminovala stránky slabé spolu s jejich důsledky. Některé z hlavních závěrů této práce jsou např. to, že podnik byl schopný překonat silné působení celosvětové ekonomické krize nebo že poslední z analyzovaných roků byl pro něj, co se ekonomických výsledků týče, nejúspěšnější z celého období.
Vedoucí práce: Jindřich Špička
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses