Zhodnotenie ekonomického vývoja a návrh stratégie finančného riadenia vybranej firmy - Staník, Sebastian; Špička, Jindřich, 1981-; Kuchár, Róbert; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2016)
Cieľom tejto bakalárskej práce je zhodnotiť ekonomický vývoj vybranej firmy na základe strategickej a finančnej analýzy v rokoch 2010 až 2014 z pohľadu vlastníka. Taktiež identifikovať silné a slabé stránky firmy, predpovedať jej budúci vývoj a navrhnúť stratégiu finančného riadenia. Bakalárska práca je zložená z dvoch častí. V prvej časti, ktorá je teoretická, sú popísané a vysvetlené jednotlivé metódy finančnej a strategickej analýzy, ktoré sú použité pri výpočtoch. V druhej časti, ktorá je praktická, prebieha realizovanie teoretických metód a poznatkov na mnou vybranú firmu. Praktická časť je doplnená o tabuľky a obrázky. V závere celej bakalárskej práce sú zhrnuté výsledky finančnej a strategickej analýzy pomocou ktorých sú identifikované silné a slabé stránky firmy, podľa ktorých si drží stabilné miesto na trhu aj napriek silnej konkurencii. S budúcim využitím príležitosti, ktoré sa ponúkajú si firma ešte viac upevní svoju pozíciu a taktiež sa vytvorí priestor pre jej rast. Táto analýza je určená pre vlastníkov firmy, ktorí môžu byť spokojní s jej finančnou situáciou, pretože vykazuje dostatočnú rentabilitu, tvorí hodnotu a nehrozí jej bankrot. Výsledky finančnej analýzy taktiež poukazujú na niektoré problémové oblasti na ktoré by sa mala firma v budúcnosti zamerať. Jedná sa o problém s nedostatočnou likviditou, rizikové riadenie čistého pracovného kapitálu a veľké množstvo zásob na sklade. Aj napriek niektorým problémovým oblastiam sa firma umiestnila v medzi podnikovom porovnaní s jej najbližšími konkurentmi za rok 2014 na druhom mieste.
Vedoucí práce: Jindřich Špička
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses