Syndrom vyhoření u zaměstnanců společnosti THOME Lighting - Opltová, Daniela (2016)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na syndrom vyhoření u zaměstnanců výrobního oddělení ve společnosti THOME Lighting. Podstata práce spočívá ve zjištění, zda jsou zaměstnanci ohroženi syndromem vyhoření, nebo zda jím již trpí. Teoretická část se zabývá popisem syndromu vyhoření, jeho příznaky, rizikovými faktory, jednotlivými fázemi, prevencí a léčbou. Na teoretickou část navazuje praktická část, která shrnuje výzkumné šetření. Pro výzkum byla zvolena metoda dotazníkového šetření, využit byl dotazník Beverly A. Potterové, označovaný jako BPQ dotazník. Po detailním vyhodnocení dotazníků jsou hodnoceny hypotézy, které zkoumají, zda má burnout syndrom souvislost s pohlavím, věkem či dobou působení ve firmě. Dále je zkoumáno povědomí zaměstnanců o problematice syndromu vyhoření.