Strategická analýza organizace OD5K10, z.s. - Hanzalová, Lenka (2016)
Cílem diplomové práce je provést strategickou analýzu nestátní neziskové organizace OD5K10, z. s., a to s ohledem na vnější okolí i vnitřní zdroje, které má organizace k dispozici, a odhalit tak všechny faktory ovlivňující její hospodaření. Pro rozbor makrookolí je použita PEST analýza. V analýze mikrookolí jsou identifikovány síly, které mohou ovlivnit schopnost organizace uspokojit potřeby svých klientů (ať už se jedná o zákazníky samotné, či konkurenci, dodavatele, veřejnost). Nelze opomenout ani vnitřní analýzu, kde jsou popsány zdroje subjektu, jeho finanční hospodaření a analyzována spolehlivost. Důležitou částí práce je syntéza výsledků, kde jsou shrnuty silné a slabé stránky organizace a její příležitosti a hrozby.