Finanční analýza České dráhy, a.s. - Šťastná, Zuzana (2016)
Náplní této bakalářské práce je finanční analýza společnosti České dráhy, a.s., která zhodnocuje hospodářské výsledky a výkonnost podniku v souvislosti s růstem konkurence na trhu. Jedná se o vyhodnocení finančního stavu firmy, které následně slouží jako podklad k učinění možných opatření k efektivnější aktivitě podniku. Tato práce sestává z teoretické části, která představuje metodické nástroje analýzy, a z vlastní finanční analýzy zvoleného podniku, která zhodnocuje jeho celkové finanční zdraví.