Zefektivnění výrobních procesů svařovny ve firmě TPCA - Vejvodová, Veronika; Martínez, Felipe; Pivodová, Pavlína; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2016)
Předložená diplomová práce se zabývá přístupy ke zlepšování procesů a aplikací jednoho z nich na vybraný výrobní proces. Zefektivňování procesů je v současnosti předmětem zájmu mnoha společností, a to nejen výrobních. O aktuálnosti tématu svědčí i množství publikací věnujících se dané problematice. Cílem práce je navrhnout zlepšení výrobních procesů na svařovně prostřednictvím Jiskuhen aktivit, které využívá společnost Toyota Peugeot Citroën Automobile s.r.o. V první části jsou vymezeny pojmy týkající se procesů a jejich řízení, následně jsou představeny některé všeobecně užívané přístupy ke zlepšování a jejich základní východiska. Další část práce se zaměřuje na popis Jishuken aktivit a následné praktické uplatnění v rámci společnosti. Výsledkem jsou konkrétní návrhy na zlepšení procesů a také doporučení pro řízení těchto aktivit. Tato diplomová práce dokazuje filosofii trvalého zlepšování ve společnosti, která je v oblasti zefektivňování a zeštíhlování procesů referencí pro ostatní.
Vedoucí práce: Felipe Martínez
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses