Možnosti podpory kulturních projektů v programovém období 2014-2020 - Novák, Ondřej (2016)
V práci byla zmapována jak širší problematika existence Evropských strukturálních a investičních fondů, ale i postup stanovení tematických cílů až po genezi ukotvení specifických cílů v programových dokumentech. Dále byla vytvořena definice kulturního projektu jakožto základního nástroje naplňování specifických cílů operačních programů. V práci byly vytipovány konkrétní specifické cíle programového období s vazbou na resort kultury a kulturní projekty. Byla definována kritéria členění pro databázi specifických cílů. Tato kritéria byla aplikována v maticích, které dávají vzniknout návrhu praktického uchopení zjištěných dat. Součástí práce je návrh aplikace pracující s daty včetně návrhů vizualizace. Závěrem je navrženo vhodné umístění aplikace na web tak, aby mohla být přístupná potenciálním uživatelům. Práce dokazuje fakt, že kulturní projekty mají mnoho možností zapojit se do programového období 2014 až 2020.