Režim DPH a Business tax na území Čínské lidové republiky v období před a po reformě - Kupková, Kateřina (2016)
Tato bakalářská práce se zabývá systémem nepřímého zdanění v Číně v období do roku 2012, kdy došlo k reformě systému DPH a tzv. business tax. Dále se práce věnuje jednotlivým fázím reformy a následným zhodnocením současného stavu zdanění. V práci jsem použila data čínského statistického úřadu, která sloužila k podložení teorie a zobrazení daňového mixu, daňových výnosů v Číně a její rozdělení mezi národní a lokální rozpočty. Práce je také doplněna o výpočty pro přehlednější ukázku rozdílů dvou systémů nepřímého zdanění v Číně.