Muži na rodičovské dovolené - Rutová, Petra; Lorencová, Hana; Ticháková, Zuzana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2016)
Cílem této bakalářské práce je na základě odborné literatury související s tématem a rozhovory s konkrétními muži na rodičovské dovolené poukázat zejména na důvody, které ovlivňují muže k rozhodnutí, stát se otcem na plný úvazek, zjistit jak tyto rodiny fungují, a zároveň i poukázat na reakce či názory okolí, se kterými se tito muži často setkávají. Teoretická část se věnuje mužské rodičovské dovolené z hlediska jeho vztahu k dětem, motivů nástupu na rodičovskou dovolenou, rozdělení rolí a péči o domácnost. Dále vymezuje základní pojmy související s tématem a legislativní rámec pro mužskou rodičovskou dovolenou. Charakterizuje současnou roli otce pečovatele - otce na rodičovské dovolené a reakce okolí na problematiku aktivního otcovství. Podstatnou částí jsou také faktory ovlivňující zvyšující počet mužů na rodičovské dovolené a úskalí mužské rodičovské dovolené. Praktická část je provedena na základě rozhovorů s otci na rodičovské dovolené.
Vedoucí práce: Hana Lorencová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses