Komparace korporátní daně v České republice, Slovenské republice a ve Velké Británii v návaznosti na účetnictví - Puchernová, Karolína; Müllerová, Libuše, 1945-; Zárybnická Žárová, Marcela, 1959-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Diplomová práce je komparativní analýzou korporátní daně v České republice, Slovenské republice a ve Velké Británii v návaznosti na účetnictví. Na základě aktuálně platné legislativy jsou v práci u korporátní daně zjištěny rozdílné a podobné prvky v daných zemích. V práci je dále popsána a srovnána mezi zkoumanými zeměmi účetní problematika vztažená ke korporátní dani. Patří mezi ni účetní legislativa potřebná pro zjištění hospodářského výsledku důležitého ve zkoumaných zemích pro odvození základu daně, vykázání daně v účetní závěrce a daňové úniky, které jsou v mnoha případech způsobeny podvodným jednáním v účetnictví. U daňových úniků jsou vysvětleny nejen účetní, ale i daňové aspekty.
Vedoucí práce: Libuše Müllerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses