Optimalizace vybraného výrobního procesu ve společnosti Car manufacturing. - Šmídová, Pavla; Svobodová, Hana, 1961-; Rosa, Alexandr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2016)
Diplomová práce se zabývá problematikou optimalizace vybraného výrobního procesu. Prvním cílem práce je provést rozbor efektivity vybraných svářecích a montážních linek. Druhým cílem je pro linku s nejnižší efektivitou provést podrobnou analýzu z hlediska cycle time a celkové efektivity výrobního zařízení a vypočítat ztráty výrobního času z titulu dostupnosti, výkonu a neshodných výrobků. Třetím cílem je nalézt možná opatření vedoucí k vyššímu využití výrobní linky a navrhnout možnou implementaci. V teoretické části se na základě literárních pramenů definuje standardizace, normy pracnosti, cycle time, výpočet celkové efektivity výrobního zařízení a celková produktivní údržba. V praktické části je představena firma Car manufacturing, proveden rozbor sekundárních dat pro výpočet efektivity výrobních linek a vybrána vhodná linka pro zlepšovatelský záměr. Dále je proveden rozbor sekundárních dat týkajících se efektivity využívání času výrobní linky, výpočet celkové efektivity výrobní linky a sběr primárních dat. Následně jsou nalezena úzká a problematická místa linky a navržena možná opatření vedoucí k vyšší efektivitě výrobní linky.
Vedoucí práce: Hana Svobodová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses