Mobbing na pracovišti - Kantorová, Petra (2016)
Bakalářská práce se zabývá problematikou mobbingu v pracovním prostředí. Cílem práce je popsat danou problematiku a na základě informací získaných jak z teoretické, tak i praktické části této práce identifikovat rysy charakteristické pro mobbing a navrhnout příslušná doporučení, která by vedla k jeho předcházení či včasnému odhalení. Práce je rozčleněna do tří částí, a to teoretické, metodologické a praktické. První část této práce obsahuje kapitoly, které pojednávají o problematice mobbingu. V metodologické části jsou uvedeny metody, na základě kterých je provedeno vlastní šetření a popsán vzorek respondentů. Praktická část je věnována analýze konkrétních případů mobbingu, nalezení jejich společných a rozdílných rysů a jejich porovnáním s teoretickými východisky. Závěrečná část bakalářské práce obsahuje celkové shrnutí poznatků a navržená doporučení pro snížení výskytu tohoto jevu.