Zdravotně postižení jedinci a jejich integrace v podniku - srovnání chráněných dílen v České republice a v Německu - Termannová, Marlene; Hubinková, Zuzana, 1971-; Eisel, Juraj; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2016)
Cílem bakalářské práce je popsat a porovnat současnou situaci zaměstnávání zdravotně postižených osob v České republice a ve Spolkové republice Německo, a tím zjistit, zda v německém systému integrace existují kvalitativně jiné - vyšší prvky péče o zdravotně postižené oproti českému systému integrace. Obě země budou porovnány z hlediska právních úprav, dostupných statistik a analýz, související literatury, výročních zpráv úřadů a webových stránek. Teoretická část se zaměřuje na definici zdravotně postiženého jedince, legislativní rámec, povinnosti a práva zaměstnavatelů vzhledem ke zdravotně postiženým, podporu a výhody zdravotně postižených, systém sociálního zabezpečení, chráněný trh práce a statistické srovnání. Dále zjišťuje situace zdravotně postižených na trhu práce. Součástí a zároveň dalším cílem, kterým se zabývá praktická část, je vzájemné porovnání chráněným dílen v obou zemích. Ve vlastním výzkumu byl vybrán a použit kvalitativní výzkum formou komparace strukturovaných rozhovorů.
Vedoucí práce: Zuzana Hubinková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses