Finanční analýza společnosti CHÂTEAU VALTICE - Vinné sklepy Valtice, a. s. - Mrva, Martin; Dufková, Eva; Jakoubek, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Aby bylo možné zjistit finanční situaci a finanční zdraví společnosti, je potřeba nejen mít k dispozici účetní výkazy společnosti, ale také na jejich základě a na základě dalších dostupných informací provést důkladnější finanční analýzu, která pak může posloužit k řadě dalším účelům. Tato bakalářská práce je zaměřena na finanční analýzu společnosti CHÂTEAU VALTICE - Vinné sklepy Valtice, a. s. v letech 2010 - 2014 na základě veřejně dostupných dat. Je rozdělena do tří částí. První část je věnována vymezení metodiky práce a teoretickému rozboru jednotlivých ukazatelů finanční analýzy. Ty budou následně aplikovány v druhé části práce. Poté navazuje samotná finanční analýza společnosti (horizontální a vertikální analýza, výpočet poměrových ukazatelů, bonitní a bankrotní modely) a relevantní komentáře. Výsledky finanční analýzy jsou ještě porovnány s podnikem ZNOVÍN ZNOJMO, a. s. Na závěr je ještě provedena analýza SWOT, Porterova analýza pěti sil a na samém konci je uvedeno zhodnocení výsledků finanční analýzy a možná doporučení pro budoucí vývoj.
Vedoucí práce: Eva Dufková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses