Strategická analýza firmy MB Tool, s. r. o. - Nguyen Bich, Ngoc (2016)
Cílem bakalářské práce je provést strategickou analýzu společnosti MB TOOL, s. r. o. a v jejím rámci zhodnotit finanční zdraví a stanovit pozici dané společnosti na trhu. Práce je rozdělena na dvě části, a to metodickou část a praktickou, ve které jsou aplikovány konkrétně zvolené metody strategické analýzy. Nejprve je provedena analýza vnějšího okolí podniku, a to jak makrookolí pomocí aplikace PESTLE analýzy, tak analýza mikrookolí podniku. V rámci zkoumání mikrookolí je provedena analýza odvětví, pro analýzu konkurenčního prostředí je využit Porterův model pěti sil. Dále následuje vnitřní strategická analýza, jejíž součástí jsou analýza vnitřních zdrojů a finanční analýza podniku. Nakonec jsou vztahy mezi vnějším a vnitřním prostředím shrnuty v analýze SWOT.