Strategická analýza firmy MB Tool, s. r. o. - Nguyen Bich, Ngoc; Boukal, Petr, 1962-2022; Špička, Jindřich, 1981-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2016)
Cílem bakalářské práce je provést strategickou analýzu společnosti MB TOOL, s. r. o. a v jejím rámci zhodnotit finanční zdraví a stanovit pozici dané společnosti na trhu. Práce je rozdělena na dvě části, a to metodickou část a praktickou, ve které jsou aplikovány konkrétně zvolené metody strategické analýzy. Nejprve je provedena analýza vnějšího okolí podniku, a to jak makrookolí pomocí aplikace PESTLE analýzy, tak analýza mikrookolí podniku. V rámci zkoumání mikrookolí je provedena analýza odvětví, pro analýzu konkurenčního prostředí je využit Porterův model pěti sil. Dále následuje vnitřní strategická analýza, jejíž součástí jsou analýza vnitřních zdrojů a finanční analýza podniku. Nakonec jsou vztahy mezi vnějším a vnitřním prostředím shrnuty v analýze SWOT.
Vedoucí práce: Petr Boukal
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses