Aplikace Balanced Scorecard - Barej, Lukáš (2016)
Diplomová práce se zabývá aplikací Balanced Scorecard ve velkoobchodu BM MOTO s.r.o., který je zaměřen na nákup a prodej autopříslušenství. Tato práce je tvořena metodologickou a praktickou částí. Součástí první části je vysvětlení nástrojů strategické analýzy, finanční analýzy INFA a metody Balanced Scorecard. Praktická část obsahuje nejdříve představení vybraného podniku a následně aplikaci nástrojů popsaných v metodologické části. Na tyto nástroje poté navazuje určení strategických cílů, měřítek a akcí pro jednotlivé perspektivy Balanced Scorecard. Cílem této diplomové práce je sestrojení strategické mapy a celkové zhodnocení situace podniku.