Testování na projektu Integrovaného testovacího nástroje - Janáček, Petr (2016)
Tato bakalářská práce se zabývá otestováním Integrovaného testovacího nástroje ve verzi 0.9. Integrovaný testovací nástroj (zkráceně ITN) je softwarový nástroj pro zajištění kvality softwaru. Proces testování ITN je zde postupně popsaný. Teoretická část se zabývá představením a popisem nástroje ITN. Dále se věnuje chybám ve vývoji softwaru a doporučenému způsobu jejich zápisu, porovnání metodik pro psaní plánu testů, výběru nejvhodnějšího řešení a vytvoření plánu testů pro ITN. V praktické části jsou vytvořeny testovací případy, dále je provedeno testování podle připravených testovacích případů přímo v prostředí Integrovaného testovacího nástroje, analýza výsledků testů, shrnutí výsledků a jejich porovnání s akceptačními kritérii. Obsah této práce slouží k zajištění kvality nástroje ITN. Popsaný proces testování a vyhodnocení testů může posloužit jako návod pro testování dalšího vydání ITN, stejně jako souhrn nejdůležitějších informací o ITN a doporučení pro správné vytváření hlášení o chybách. Poznatky ohledně plánu testů lze využít v budoucnu pro podobné projekty.