Možnosti řešení konfliktu v Sýrii - Prymak, Yana (2016)
Bakalářská práce se zabývá možnostemi řešení konfliktu v Sýrii. Práce je členěna do tří částí. První část tvoří teoreticko-metodologické východisko Bakalářské práce. Dalé se práce věnuje průběhu zkoumaného konfliktu, vymezením jednotlivých aktérů a jejich zájmů. Třetí a závěrečná část představuje jádro celé práce a tvořit její praktickou stránku prace. Je v ni navřena strategie vyřešení existujícího syrského konfliktu v podobě jednotlivých doporučení světovému společenství a zejména západním velmocem a OSN.