Řízení financí v rámci rodinného rozpočtu - Posekaný, Tomáš (2016)
Cílem bakalářské práce je za pomoci statistických dat prokázat vliv vnějších faktorů na chování spotřebitele a nastínit správnou cestu v rozhodování v souvislosti s rodinným rozpočtem. Obsahem práce je řešení problematiky řízení rodinných financí, finančního gramotnosti a chování rodin v souvislosti s běžnými finančními otázkami. Práce dále poukazuje zejména na význam finančního vzdělávání a vyzdvihuje důležitost finanční-ho plánování, tvorbu rodinného rozpočtu a potřebu všeobecného povědomí o světě financí.