Testovaní webových aplikací pomocí nástroje Robot Framework - Kulalov, Renat; Buchalcevová, Alena, 1958-; Veselka, Marcel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2016)
Abstrakt Tato bakalářská práce se zabývá automatizovaným testováním webových aplikaci. Cílem této práce je představeni testovacího nástroje Robot Framework, který umožňuje automatizaci testovacích případů. Teoretická část obsahuje úvodní informaci o tom co je automatizované testování softwaru a jaké má automatizace testovacích případů přínosy. Dále teoretická část obsahuje popis několika vybraných nástrojů pro automatizované testování. V praktické částí nejdříve představen nastroj Robot Framework, návod na instalaci a konfiguraci, psáni automatizovaných testovacích případů a propojeni nástroje Robot Framework s nástrojem BrowserStack. Po seznámení s práci je potenciální uživatel schopen automatizovat testovací případy v nastrojí Robot Framework a spouštět je na cloudovem nástroje BrowserStack. Vlastním příspěvkem k tématu je vytvoření příručky v českém jazyce, která je využitelná při výuce testování softwaru na Vysoké škole ekonomické v Praze
Vedoucí práce: Alena Buchalcevová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses