Analýza investic zprostředkovaných Agenturou CzechInvest v letech 1998 - 2015 - Forman, David; Vostrovská, Zdenka, 1956-; Vebrová, Ludmila; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2016)
Práce se zabývá investicemi zprostředkovanými Agenturou CzechInvest v letech 1998-2015. Analýzou dostupných dat o celkovém přílivu přímých zahraničních investic nejprve práce zjišťuje, že během sledovaného období nedochází k pozitivnímu vývoji co se objemu, počtu a přechodu na investice s vyšší přidanou hodnotou týká. V druhé části za pomoci dat o investičních pobídkách práce potvrzuje stanovenou hypotézu o jejich vývoji a nenachází pozitivní vliv investic s udělenou investiční pobídkou na nezaměstnanost, HDP na obyvatele a výši průměrné mzdy v regionech s nejvyšší mírou nezaměstnanosti. Výsledné závěry jsou učiněny nejen na základě přímých dat, ale sledovány jsou také ukazatele vytvořených pracovních míst, původu investorů, sektorů lokalizace investic, v závěrečné části je pak vliv IUIP na nezaměstnanost sledován nejen na základě analýzy těchto faktorů, ale posouzena je také souvislost s vývojem počtu zaměstnaných v regionu.
Vedoucí práce: Zdenka Vostrovská
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses