Analýza soukromí na sociálních sítích - Tomandl, Luboš; Sigmund, Tomáš; Čermák, Radim; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2016)
Tato práce se zabývá otázkou soukromí v prostředí internetových služeb, které se označují jako sociální sítě. Podstatou těchto služeb je především možnost uživatele sdílet informace o svém životě. To samo o sobě může být problémem z hlediska narušování soukromí. Práce v první části popisuje význam pojmu soukromí a následně poukazuje na jeho důležitost a hodnotu pro jedince i společnost. V další části poté na základě vymezené definice soukromí hledá jeho ohrožení na sociálních sítích, konkrétně na Facebooku. Tato ohrožení hledá ve čtyřech rovinách podle aktérů, kteří se na Facebooku nacházejí. Těmito aktéry jsou uživatelé, společnost Facebook, dalších korporace a vládní organizace. Všechny tyto skupiny mohou ohrožovat soukromí uživatele. Tato práce hrozby nejen hledá, ale má také snahu nabídnout i možná řešení vzniklé situace.
Vedoucí práce: Tomáš Sigmund
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses