Strategická analýza firmy Karlovarské minerální vody, a. s. - Ly, Tuong Vy; Boukal, Petr, 1962-2022; Obergruber, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2016)
Obsahem bakalářské práce je strategická analýza firmy Karlovarské minerální vody, a.s. za období 2009-2014. Cílem práce je provést strategickou analýzu vybrané společnosti. Na základě strategické analýzy zhodnotit současnou pozici firmy na trhu výroby nápojů. Součástí práce je detailní strategická analýza a analýza vnitřních zdrojů. Ve strategické analýze byla použita analýza makroekonomická, mikroekonomická a SWOT analýza. Pro analýzu vnitřních zdrojů bylo použito několika nástrojů k hodnocení výkonnosti firmy. Mezi ně patří horizontální, vertikální analýza a poměrové ukazatele. V další části byly provedeny bonitní a bankrotní modely, srovnány výsledky v odvětví, ekonomická přidaná hodnota (EVA). Poslední část této práce je optimální návrh podnikové strategie společnosti KMV, a.s.. Závěr práce byl zaměřen na zhodnocení finanční situace podniku a případný návrh určitých opatření pro budoucí vývoj z pohledu vlastníků.
Vedoucí práce: Petr Boukal
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses