Vliv marketingové komunikace na spotřební chování u vybraného otc léčiva - Koblížková, Beáta; Koudelka, Jan; Krištofič, Lenka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2016)
První část mé diplomové práce je věnována teoretickým poznatkům, které budou následně sloužit jako podklad pro zpracování části druhé. V této teoretické části jsou vymezeny základní pojmy, vztahující se k marketingové komunikaci. Tato část je dále zaměřena na hlavní specifika marketingové komunikace ve farmacii včetně legislativních omezení v České republice, na současný vývoj farmaceutického průmyslu a na trendy v této oblasti. Druhá část této práce je věnována praktickému využití poznatků z teoretické části práce. Za stěžejní oblast praktické části této práce považuji realizaci vlastního výzkumu, jehož hlavním úkolem bude zjistit, jaké povědomí mají respondenti z široké veřejnosti a odborníci o přípravcích značky Panadol určených pro děti a jaký vliv má současná marketingová komunikace na chování spotřebitelů. Na základě poznatků z teoretické části práce, podnětů získaných od respondentů z obou částí výzkumného šetření, po zhlédnutí doplňujících informací získaných z MML dat a s přihlédnutím k současnému využití komunikačních nástrojů společnosti GlaxoSmithKline, bude na závěr připraven vlastní návrh využití těchto komunikačních nástrojů. Ve vlastním výzkumném šetření bude použitá metoda adresného elektronického dotazování u respondentů ze široké veřejnosti, kterou bude doplňovat metoda osobního strukturovaného rozhovoru dotazovaných odborníků. V závěru diplomové práce provedu shrnutí hlavních poznatků z celé práce a rovněž připojím i vlastní náhled na dané téma.
Vedoucí práce: Jan Koudelka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses