Analýza software testing nástrojů - Žabka, Michael; Maryška, Miloš; Berber, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2015)
Tato práce se zabývá návrhem procesu srovnání software testing nástrojů a následnou de-monstrací navrženého procesu na srovnání třech vybraných testovacích nástrojů. Navržený proces je zasazen do teoretického kontextu testování softwaru. Hlavními cíli práce je navrhnout proces srovnání testovacích nástrojů pro podporu ma-nagementu testování a jeho následná aplikace na srovnání třech vybraných testovacích ná-strojů. V teoretické části je nejprve vymezen pojem software testing a následně je zdůvodněna jeho existence. Dále jsou popsány procesy testování, životní cyklus vývoje software, různé fáze testování, přístupy k testování, různé typy testů a typy testovacích nástrojů. Závěr teo-retické části je věnován návrhu procesu srovnání nástrojů pro software testing. Praktickou část práce tvoří výběr třech testovacích nástrojů a srovnání zvolených nástrojů, pomocí navrženého postupu v teoretické části této práce. Závěr praktické části je věnován vyhodnocení srovnání testovacích nástrojů. Metodu práce tvoří analýza dokumentů, literatury a software testing nástrojů. Přínos této práce spočívá v návrhu procesu srovnání testovacích nástrojů a následné demon-straci navrženého procesu. Dalším přínosem je skutečnost, že tato práce může posloužit jako úvod do problematiky a zdroj základních informací o testování softwaru. Navržený proces také může v praxi posloužit jako reference nebo návod pro srovnání testovacích nástrojů.
Vedoucí práce: Miloš Maryška
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses