FORMOVÁNÍ A VÝZNAM PRAVIDEL pro účtování a vykazování - Kubínová, Adéla (2016)
Diplomová práce pojednává o účetní problematice týkající se pravidel pro účtování a vykazování. Stěžejní částí je charakteristika všeobecně uznávaných účetních zásad, jejich formování a význam v mezinárodním účetním měřítku. Cílem této práce je v prvé řadě popsání procesu a podmínek vzniku těchto zásad a v návaznosti na to ilustrovat, jaký dopad má nedodržení vybraných fundamentálních předpokladů na vypovídací schopnost hlavních účetních výkazů.