FORMOVÁNÍ A VÝZNAM PRAVIDEL pro účtování a vykazování - Kubínová, Adéla; Janhuba, Miloslav, 1950-; Peprníčková, Mariana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Diplomová práce pojednává o účetní problematice týkající se pravidel pro účtování a vykazování. Stěžejní částí je charakteristika všeobecně uznávaných účetních zásad, jejich formování a význam v mezinárodním účetním měřítku. Cílem této práce je v prvé řadě popsání procesu a podmínek vzniku těchto zásad a v návaznosti na to ilustrovat, jaký dopad má nedodržení vybraných fundamentálních předpokladů na vypovídací schopnost hlavních účetních výkazů.
Vedoucí práce: Miloslav Janhuba
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses