Eliminace nákladů na opravy v Meopta-optika, s.r.o. - Loyková, Markéta (2016)
Náklady na opravu neshodných součástí mohou způsobit každé společnosti, která se s tímto problémem potýká, nemalé škody. Je proto nezbytné, aby tento problém nebyl odsouván do ústraní. Cílem této práce bylo najít příčiny vzniku velkého množství neshodných kusů a vytvořit kalkulace finančních nákladů související s výrobou neshodných součástí a poukázat na výhodnost jednotlivých způsobů kontroly v závislosti na velikosti výroby čtyř nejproblematičtějších součástí. První část práce shrnuje poznatky týkající se operačního managementu, průmyslového inženýrství a kvality. Zvláštní kapitola je věnována systémům kontroly ve třech zahraničních společnostech. Praktická část se zabývá vzniklým problémem s neshodnými součástmi ve společnosti Meopta-Optika, s.r.o. a analyzuje situaci formou rozhovorů, pozorování a aplikací matematicko-statistických metod na interní data společnosti. Výstupem práce budou doporučení, která mi mohla vzniklý problém eliminovat.