Eliminace nákladů na opravy v Meopta-optika, s.r.o. - Loyková, Markéta; Tripes, Stanislav; Zelená, Veronika; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2016)
Náklady na opravu neshodných součástí mohou způsobit každé společnosti, která se s tímto problémem potýká, nemalé škody. Je proto nezbytné, aby tento problém nebyl odsouván do ústraní. Cílem této práce bylo najít příčiny vzniku velkého množství neshodných kusů a vytvořit kalkulace finančních nákladů související s výrobou neshodných součástí a poukázat na výhodnost jednotlivých způsobů kontroly v závislosti na velikosti výroby čtyř nejproblematičtějších součástí. První část práce shrnuje poznatky týkající se operačního managementu, průmyslového inženýrství a kvality. Zvláštní kapitola je věnována systémům kontroly ve třech zahraničních společnostech. Praktická část se zabývá vzniklým problémem s neshodnými součástmi ve společnosti Meopta-Optika, s.r.o. a analyzuje situaci formou rozhovorů, pozorování a aplikací matematicko-statistických metod na interní data společnosti. Výstupem práce budou doporučení, která mi mohla vzniklý problém eliminovat.
Vedoucí práce: Stanislav Tripes
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2016
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2016
Keywords: operační management; vady výrobků; průmyslové inženýrství; jakost; optimalizace; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; operations management; product defects; production engineering; quality; optimization; master's theses