CSS a možnosti tiskového výstupu - Dařílková, Jana; Kosek, Jiří, 1975-; Hradil, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2016)
Tato bakalářská práce se zabývá využitím CSS čili kaskádových stylů při tisku XML dokumentů. První část práce se věnuje základům XML, schématu DocBook, problematice stylových jazyků včetně názorného vysvětlení, jak pracují, a prezentaci možností, jak lze kaskádové styly při tisku uplatnit. Dále práce definuje vlastnosti stránkovaných médií a zabývá se užitím kaskádových stylů při jejich tisku s využitím CSS Paged Media modulu. V neposlední řadě pak pojednává o CSS preprocesorech a jejich možném přínosu pro tuto práci a věnuje se pečlivé volbě nástrojů pro praktickou realizaci cíle práce. Druhá část práce se zabývá praktickým použitím CSS Paged Media modulu při tisku, kde si klade za cíl vytvoření jednoduše upravitelného kaskádového stylu pro formátování různých dokumentů napsaných v DocBooku. Pro splnění těchto požadavků využívá též CSS preprocesor LESS. Celá praktická část je názorně prezentována na tvorbě této bakalářské práce. Třetí závěrečná část práce pak identifikuje oblasti, kde kaskádové styly či jiné užité nástroje nestačí, tedy nenabízí uspokojující podporu kvalitního tiskového výstupu.
Vedoucí práce: Jiří Kosek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses