SEO analýza a úprava vybraného webu - Horniačková, Monika (2016)
Táto bakalárska práca sa zaoberá problematikou, ako optimalizovať webové stránky pre vyhľadávače a zabezpečiť tak lepšie umiestnenie vo výsledkoch vyhľadávania. Cieľom práce je priblížiť základné znalosti z tejto oblasti a následne ich aplikovať v rámci analýzy konkrétnej webovej stránky. Teoretická časť práce vysvetľuje základné pojmy z oblasti SEO a fungovanie fulltextových vyhľadávačov, predovšetkým na príklade vyhľadávača spoločnosti Google. V praktickej časti sú aplikované dva varianty analýzy SEO. Prvým variantom je analýza pomocou online SEO analyzátoru, ktorá poukazuje na irelevantnosť výsledkov z podobných online nástrojov a druhým variantom je vlastná SEO analýza a sledovanie konkrétnych faktorov uvedených v teoretickej časti. Výsledkom analýzy je zhodnotenie súčasného stavu webovej stránky z pohľadu SEO a odporučenie konkrétnych zmien a úprav webovej stránky k dosiahnutiu optimalizácie pre vyhľadávače. Práca približuje v jednoduchej forme oblasť optimalizácie pre vyhľadávače a môže slúžiť ako pomôcka pre prevádzkovateľov menších webov, ktorí by mali záujem si svoje stránky optimalizovať.