Android aplikace pro piloty ultralehkých letadel - Souček, Andrej (2016)
Cílem bakalářské práce je vytvoření mobilní aplikace pro operační systém Android, která je určena pilotům ultralehkých letadel. Pro vytvoření programu je použit programovací jazyk Java, značkovací jazyky XML, KML a HTML a dotazovací jazyk SQL. V první části práce jsou definovány požadavky na funkčnost aplikace. V další části jsou zhodnoceny podobné aplikace dostupné na Google Play. Následuje návrh layoutu a samotná implementace. Další kapitola je věnována tvorbě mapového podkladu pro aplikaci. V závěru práce jsou shrnuty výsledky a nastíněny možnosti dalšího rozšíření funkčnosti aplikace.