Aplikace metod a postupů manažerského rozhodování při volbě dodavatele - Kaplová, Šárka; Vrbová, Lucie; Fotr, Jiří, 1938-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2016)
Cílem této diplomové práce je pomocí aplikace metod a postupů manažerského rozhodování zvolit vhodného dodavatele a navrhnout opatření na snížení rizik. V prvním úseku teoretické části jsou rozebrány jednotlivé etapy rozhodovacího procesu. Druhý celek se věnuje nákupu jako jedné z podnikových funkcí. Praktická část aplikuje problematiku manažerského rozhodování na aktuální situaci, kdy společnost vyrábějící rychloobrátkové spotřební zboží, hledá nového dodavatele obalového materiálu. Volba dodavatele byla provedena pomocí vícekriteriálního rozhodování, nejdříve byla definována kritéria rozhodování, následoval popis variant a jejich důsledků. Hodnocení variant proběhlo na základě metody lineárních dílčích užitků, ke stanovení vah kritérií byla použita metoda stanovení vah dle preferenčního uspořádání. Z pěti potenciálních dodavatelů byl doporučen dodavatel A. Závěr praktické části je věnován návrhům opatření na snížení rizika, kterému společnost při výběru výsledného dodavatele a i při samotném procesu dodávání materiálu může čelit.
Vedoucí práce: Lucie Vrbová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses