Efektivní množina akciových portfolií v mezinárodní diverzifikaci - Sekerák, Milan (2016)
Tato práce se zabývá tvorbou portfolia. Zaměřuje se především na získání efektivní množiny portfolií a její možnosti optimalizace. Vysvětluje pojmy jako je diverzifikace a mezinárodní diverzifikace portfolia, dále vysvětluje, jak investor může diverzifikace portfolia využít ve svůj prospěch. V praktické části této práce je následně úspěšnost mezinárodní diverzifikace testovaná v podmínkách dnešního globalizovaného světa.