Efektivní množina akciových portfolií v mezinárodní diverzifikaci - Sekerák, Milan; Málek, Jiří, 1953-; Mazáček, David; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Tato práce se zabývá tvorbou portfolia. Zaměřuje se především na získání efektivní množiny portfolií a její možnosti optimalizace. Vysvětluje pojmy jako je diverzifikace a mezinárodní diverzifikace portfolia, dále vysvětluje, jak investor může diverzifikace portfolia využít ve svůj prospěch. V praktické části této práce je následně úspěšnost mezinárodní diverzifikace testovaná v podmínkách dnešního globalizovaného světa.
Vedoucí práce: Jiří Málek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses