Efektivnost a využití hypotečních úvěrů v současné době - Velechovská, Kateřina; Cibulka, Jakub; Rajl, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Tato bakalářská práce se zabývá hypotečními úvěry poskytovanými v České republice, jejich analýzou, efektivností a využitím v současné době. První část se věnuje základnímu teoretickému vymezení hypotečních úvěrů a je doplněna schematickými výpočty. Jsou přiblíženy například proces refinancování, různé typy hypotečních úvěrů, či způsob splácení. Důraz je kladen především na aktuální legislativní vymezení dané tématiky a jejím rozborem. Dále je v práci definována státní podpora a podrobněji rozebrán vývoj úrokových sazeb hypotečních úvěrů v období od roku 2008 do počátku roku 2016. Zmíněn je i vývoj základních makroekonomických sazeb od roku 2010 do současnosti. Závěrečná část se věnuje praktickému využití konsolidace a refinancování. Poukazuje na výhodnost jejich použití pro klienta u osmi různých poskytovatelů, které srovnává především z hlediska poplatkové struktury, úrokových sazeb a výše měsíčních splátek.
Vedoucí práce: Jakub Cibulka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses