Ochrana spotřebitelů při nákupu zboží na internetu - Krejsa, Jan (2016)
Tato bakalářská práce s názvem Ochrana spotřebitele při nákupu zboží na internetu se v teoretické části zabývá historií ochrany spotřebitele v České republice a vymezením samotného pojmu spotřebitel. Dále jsou v této části uvedeny některé kontrolní a dozorové orgány působící na území České republiky, popsán pojem elektronický obchod a jeho samotný vývoj. Také jsou zde uvedeny druhy e-shopů a podrobně rozebrán postup nákupu zboží spotřebitelem na internetu. V závěru teoretické části je vysvětlena právní úprava nakupování na internetu, především pak povinnosti prodávajícího a práva spotřebitele. V analytické části je proveden kvantitativní výzkum pomocí dotazníkové šetření, který je zaměřen především na nákup zboží na internetu. Cílem této práce je uvedení a zhodnocení výsledků dotazníkového šetření a následné porovnání autorových hypotéz s těmito výsledky.