Průzkum etických a jiných problémů s používáním dronů ve společnosti - Pavlík, Lukáš; Zamazal, Ondřej; Sigmund, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2016)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na problematiku využívání komerčně dostupných dronů a pojednává o etických a jiných problémech. V této práci jsem stanovil čtyři cíle, které zahrnují seznámení se s problematikou dronů obecně a z hlediska umělé inteligence; seznámení se s etikou obecně, z hlediska umělé inteligence a zvlášť s ohledem na drony; vlastní průzkum etických a jiných problémů s používáním dronů ve společnosti; provedení průzkumu etických a jiných problémů s používáním dronů ve společnosti dotazníkovým šetřením. Těchto cílů jsem dosáhl za pomocí detailního prostudování problémů a následným provedením dvěma dotazníkovými šetřeními a projednání problémů s odborníky. Přínosem této práce je následné zhodnocení problémů, které je porovnáno s výsledky uskutečněného dotazníkového šetření. Práce je rozdělena do čtyř kapitol, kde v první kapitole se zaměřuji na etickou stránku. Další část práce pojednává o dronech samotných a zaměřuje se na definici dronů samotných a následně v předposlední části projednávám způsoby využití komerčně dostupných dronů jako takových. V poslední kapitole se poté věnuji problémům, které přímo s drony souvisí a zaměřuji se na výsledky dotazníkových šetření.
Vedoucí práce: Ondřej Zamazal
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses